Kita vs Covid.

mula-mula Covid-19 vs China, lepas ya Covid-19 vs dunia,sambung gik Covid-19 vs Ekonomi, lekak ya Covid-19 vs Psikologi,lanjutnya lagik Covid-19 vs iman, ditambah lagik Covid-19 vs Sabar…. Sigek2 Allah uji. Rami yg dah tumpas bila part masok part mental. Teringat tazkirah di masjid baru-baru tok. Hal Namrud, yg ngakuk diriknya tuhan kerana hidup terlalu lamak

berapa lamak da…

Lamak juak dah sik nulis papa di sitok. kira berbulan ada juak. banyak update boleh diperolehi dengan berfriend dgn aku di www.facebook.com/publicadz utk update terkini lah… disebelah tok pun ada akaun twitter ku yg update boleh kata tiap hari 🙂 Tapi walaupun byk medium utk update menulis cerita dalam blog juak ada kelebihannya. nya lebih

bicara tentang kamera…

Main Kamera adalah common term dipakey oleh urg utk describe fotografi. Fotografi dah jadi suatu yg biasa pake nemiak2 mudak yg mampu utk ngempun cgek. Aku pun dolok diracun utk berkamera pabila tauk ttg digital kamera mun sik salah aku dibeli waktu aku dpt refund ptptn ku dolok 🙂 Lepas yaLah develop knowledge ku ttg

dari Kuching ke Kelana Jaya (Bahagian Kedua)

Perjalanan luar biasa ke Stadium MBPJ bagi kamek org terus diduga agik dengan pelbagai cabaran yang aku rasa entah, dari sine kah datang hajap nya nak ke sia… bila ku cerita balit ngan kawan-kawan di KL, bait yg turun sama ke MBPJ ataupu isik, semua ningas(itok) kenak kamek org sik telephone madah sekda transport. sebenarnya

dari Kuching ke Kelana Jaya (bahagian 1)

Perjalanan ’epik’ ahli sayotters & gallore buceros ke Kelana Jaya adalah sesuatu yg sik dpt dilupak oleh setiap seorang dari kamek orang. Secara kebetulan, masing-masing kamek orang ada kenak halangan utk sampe ke Stadium MBPJ. Terawal datang ke Selangor adalah rombongan kmk org, tim,aku,aiman & jaja yg sampe ke KL seawal hari khamis dan jumaat.

Gong Xi Fa Chai

Tahun tok aku sik kuat berjalan mcm tahun2 lepas. mun sik pagi tahun baru ada ku turun carik gambar. hehe. ada juak turun, tapi sik oleh papa… hehe. kali bukan rezeki. tp apapun, hari tok adalah chap go meh. hari ke-14/15 awal tahun mengikut kalendar cina. Tahun naga tahun tok, pas ya first year aku

Kursus di Lundu…

weekend tok tek aku spend hujung minggu aku di retreat training centre bersama-sama 39 org lagik rakan2 seopis ku… program duak setengah hari tok adalah memotivasikan kmk org menjadi lebih cemerlang dari apa kamek org kinek tok. nang pack ngan aktiviti lah. ada masok class & molah aktiviti luar juak. lamak dah sik cerik rasa

Early Days of DSLR-ing :)

http://publicadz.wordpress.com Bila recall back webblog tok, bok ku perasan, banyak padu gambar diambik zaman2 mensia maseh di attached ke sitok. erm, yalah early days of photography aku, which is aku rasa most of gambar ya ku backup dalam DVD & aku sik tauk gik sine ku engkah. tp apa yg pasti, ya adalah hasil kerja