pencen…

kali tok ada best sikit… test gear baru!! hehe.. rasanya stelah sekian lamak mengeksplorasi dslr, dpt aku simpulkan bhw main dslr adalah suatu yg mahal. tambah2 agik benda tok dah dijadikan sbg kerjaya oleh sesetgh dari kita. jadi, utk maju dalam bidang tok perlukan banyak perbelanjaan. jadi bila aku fikir2 balit. terlalu banyak gilak perbezaan

hari tok aku berada di sarikei utk melengkapkan schedule travelling ku utk tahun 2011. kinek tok berada di lodge 808 utk semalam sblm akan bergerak pulang ke kuching petang esok. dah nemu offline writer blog, jadi rindok kit atiku, just type2. pas ya post jak ke blog. sik payah tunggu online bok nak post 🙂

malaysia owh malaysia…

Hampa, ya lah yang dapat digambarkan dengan keputusan malam tadik. pasukan piala dunia malaysia hanya mampu nanggar cdak singapore terus ke 2nd round. permulaan yg agak bagus pakey cdak malaysia dlm kempen tok. daknya dpt ngalah team2 besar2… tp at the end, kalah oleh jiran sblah jak. cdak jiran2 kita kinek tok semua makey taktik

Ngerepak: Kita dah bersih, Apa gik yg Kotor?

yah, beberapa hari tok kita gago2 jak hal bersih dan apa2 jak berkaitan perhimpunan haram. argh, semua nya agenda ‘undang betapok belakang batu’. bagi aku iboh dipercayak benda kedak tok semua. Bersih lah, kemaik lah, patriotik lah. apa yg bersih? apa yg kotor? apa yg patriotik? satu apa pun sekda, kawan… mun benar bersih, cuba

Bahasa Sarawak: betol ya, tapi sik sama…

ermmm.. tengah2 aku panas2 ati ngenang duit ku ditipu urg, boleh juak ku terpikir utk molah posting hal2 berkaitan dengan negeri tercinta, sarawak darul hana tok….   Ya, bahasa sarawak. sebelum nya ada perkataan yg nak ilang sik di dengar agik, bagus di kongsi kita kat sitok. topik kali tok is more on perkataan nok