“No Pork Served”

“Kami tidak masak Khinzir” ya adalah indication to express yg pengusaha restoran bukan Islam maok urg Islam datang ke tempat cdaknya. Yalah kata urg beauty of Sarawak tok. Kita multi-racial agik ada respect antara satu sama lain. Yalah tinggal masalah waktu tok, se-halal ne tempat ya dimata kita sbg umat Islam. Uniknya Islam tok dalam

Sik sentiasa ada idea…

Yalah tek, mun nk dicerita nang byk nk dicerita. Tp idea nk k cerita ya apa.. Bukan nya apa, kadang2 r’ thought’ kita sik sentiasa sama. Tambahan agik kinek tok kin rami urg dah madah jgn terlalu sharing and caring gilak lam internet. Tok juak sesuatu yg boleh kita perkatakan, apabila terlalu open untuk share

dari Kuching ke Kelana Jaya (bahagian 1)

Perjalanan ’epik’ ahli sayotters & gallore buceros ke Kelana Jaya adalah sesuatu yg sik dpt dilupak oleh setiap seorang dari kamek orang. Secara kebetulan, masing-masing kamek orang ada kenak halangan utk sampe ke Stadium MBPJ. Terawal datang ke Selangor adalah rombongan kmk org, tim,aku,aiman & jaja yg sampe ke KL seawal hari khamis dan jumaat.

motivasikan diri

Tadi malam, sempat juak dudok ngan bekas cikgu urg ninggal bapak ku. Byk juak nasihatnya berguna bagi aku. Terutama skali hal2 berkaitan sifat kepimpinan tok ngan keredhaan kita dlm mghadapi dugaan hidup. Jaik juak ati ku dgr bila nya mengaitkan aku dgn urg ninggal bapak ku. Kali pertama ku rasa sedar yg keikhlasan dlm molah

aku, sayotters & gallore buceros

mungkin rami kawan ku dah tauk pembabitan aku dalam menyokong bolasepak Sarawak tok. ada yang dah mula madah “aktif juak kau owh..” ada juak yg madah, “aih, rupa-rupa sik berbunyi2, pande jadi ketua sorak..” namun ya lah benda yang selalu aku dengar bila bertemu dengan kawan-kawan, even family di stadium. sebenarnya, jiwa tok lamak dah

Kursus di Lundu…

weekend tok tek aku spend hujung minggu aku di retreat training centre bersama-sama 39 org lagik rakan2 seopis ku… program duak setengah hari tok adalah memotivasikan kmk org menjadi lebih cemerlang dari apa kamek org kinek tok. nang pack ngan aktiviti lah. ada masok class & molah aktiviti luar juak. lamak dah sik cerik rasa

pencen…

kali tok ada best sikit… test gear baru!! hehe.. rasanya stelah sekian lamak mengeksplorasi dslr, dpt aku simpulkan bhw main dslr adalah suatu yg mahal. tambah2 agik benda tok dah dijadikan sbg kerjaya oleh sesetgh dari kita. jadi, utk maju dalam bidang tok perlukan banyak perbelanjaan. jadi bila aku fikir2 balit. terlalu banyak gilak perbezaan

hari tok aku berada di sarikei utk melengkapkan schedule travelling ku utk tahun 2011. kinek tok berada di lodge 808 utk semalam sblm akan bergerak pulang ke kuching petang esok. dah nemu offline writer blog, jadi rindok kit atiku, just type2. pas ya post jak ke blog. sik payah tunggu online bok nak post 🙂

malaysia owh malaysia…

Hampa, ya lah yang dapat digambarkan dengan keputusan malam tadik. pasukan piala dunia malaysia hanya mampu nanggar cdak singapore terus ke 2nd round. permulaan yg agak bagus pakey cdak malaysia dlm kempen tok. daknya dpt ngalah team2 besar2… tp at the end, kalah oleh jiran sblah jak. cdak jiran2 kita kinek tok semua makey taktik

Ngerepak: Kita dah bersih, Apa gik yg Kotor?

yah, beberapa hari tok kita gago2 jak hal bersih dan apa2 jak berkaitan perhimpunan haram. argh, semua nya agenda ‘undang betapok belakang batu’. bagi aku iboh dipercayak benda kedak tok semua. Bersih lah, kemaik lah, patriotik lah. apa yg bersih? apa yg kotor? apa yg patriotik? satu apa pun sekda, kawan… mun benar bersih, cuba