Ney Nya Siikkk..

Dalam bulan posa dan juak baru² tok, aku adalah ngepost rah facebook aku bbrp screenshot happenings lah di Kuching tok. Hal jammed, hal rumah terbengkalai, hal ball, hal nok biasa² ngerepak.. terkilan… advise… Banyak yg respond negatif dgn posting aku. ada yg di share sampe beratus share, comment and like pun beratus. tapi nang benar

Selamat Hari Sarawak

Syukur Alhamdulillah diberik kesempatan dan kelapangan untuk terus mengisik blog. Selamat datang juak ke address baru website tok: http://www.awgkhairul.com. Dah tiba masanya juak. Tapi buat masa tok sikit² dolok lah. Lagik nk merancang apa content or apa benda yg nak aku ketengahkan di sitok. Syukur Alhamdulillah diberik kesempatan dan kelapangan untuk terus mengisik blog. Selamat

Intro: www.awgkhairul.com

Lamak juak mikir sebenarnya nak mukak awgkhairul.com tok.. Walaupun nya cuma sekadar nukar nok ujong dari .net ke .com, nya ada juak kesan nya dari segi penggunaan dan kegunaan. Lamak tok, tercuba-cuba dan tercari2 nama dotcom yang sesuai untuk dipakey. Akhirnya decide untuk makey nama dirik pun ajak. Susah nak diexplain kenak lebih senang makey

Kita vs Covid.

mula-mula Covid-19 vs China, lepas ya Covid-19 vs dunia,sambung gik Covid-19 vs Ekonomi, lekak ya Covid-19 vs Psikologi,lanjutnya lagik Covid-19 vs iman, ditambah lagik Covid-19 vs Sabar…. Sigek2 Allah uji. Rami yg dah tumpas bila part masok part mental.Teringat tazkirah di masjid baru-baru tok. Hal Namrud, yg ngakuk diriknya tuhan kerana hidup terlalu lamak dan

Apabila Dunia dikuasai Maklumat

Mungkin rami yg setuju mun dipadah, kinek tok kita dah dikuasai oleh maklumat. Apa tah agik dgn kewujudan “cyber space” yg nyata telah ngubah banyak persepsi masyarakat berbanding sebelum tok. Walaupun terlalu byk kebaikan nya, tp bak kata urg tua, nila setitik rusak susu sebelangak ya ada juak kebenarannya. Penyalahgunaan maklumat utk kepentingan tertentu amatlah

Bulan Posa…

Bila dah bulan posa tok, macam2 lah makanan yang jarang kita jumpa waktu hari-hari biasa keluar. antara yg popular adalah ikan bakar, botok ikan, buah kurma & bubor pedas. time posa-posa macam toklah makanan2 macam tok paling banyak dijual dibazar ramadhan. tok cerita sblm ataupun waktu sungkey, tp mun belah malam lain gik ceritanya. kacoh