Pilihanraya Sarawak 2011: Siulan suara2 kecil…

Akhirnya, diketahui juak semua 70 calon dari barisan nasional sarawak utk pilihanraya sarawak 2011. seperti yg dijanjikan, banyak muka baru yg di-line up sidak utk pilihanraya kali tok. antaranya Dr. Azlan Klinik Kotaraya, ex-Director Forest Datu Len Talif dan beberapa muka baru yg lain lah… Dah tersenarai kedak tok, baruklah cdak opposition dapat ngator strategy

Bahasa Sarawak: betol ya, tapi sik sama…

ermmm.. tengah2 aku panas2 ati ngenang duit ku ditipu urg, boleh juak ku terpikir utk molah posting hal2 berkaitan dengan negeri tercinta, sarawak darul hana tok….   Ya, bahasa sarawak. sebelum nya ada perkataan yg nak ilang sik di dengar agik, bagus di kongsi kita kat sitok. topik kali tok is more on perkataan nok

Aku Tertipu…

Sik guna china di laut. Penipu besar. Mistake juak aku alu ngaok… Yalah cerita yg berlaku ke atas aku. Harap2 jak aku tek dpt makey cam baru utk job baru tok, tp syg skali, duit ku dah ditipu oleh seorang lelaki yg ngelar diriknya ‘vive’ di mudah.my mula tek, ingat ku nya tok serius nk

Jom Makan! Part 1 2011…

Lamak dah sik molah review pasal makanan tok… jadi malam tok tek berkesempatan ke Keday No.7 Kubah ria. bukan 1st time tok. dah 2nd time dah.. hari raya coba ikan panggang nya, leh tahan. jadi hari tok coba agik tek. mmg terbukti nyaman… harap2 diteruskan.. Bagi cdak yg dah biasa dengan tokey keday tok, mmg

Pilihan Raya Negeri Sarawak 2011

21 Mac 2011. tarikh keramat tok, CM Pehin Sri Taib dah membubarkan DUN Sarawak. jadi bermula dari tarikh ari tok bermacam2 lah ‘cerita kedai kopi’ dan ‘cerita radio sarah’ yg akan kita dengar. si nok ya berlawan dengan si nok ya, kantau sia, kantau sitok. biasalah election…. sbg rakyat biasa, nok kdak toklah ditunggu kemeriahan

roombulak: aku & videoku

Erm, kinek tok mungkin byk cdak dah confius ngan aku. Especially kwn2 yg baruk & dah lamak kenal. Hehe. Bukannya apa, nak mendedahkan dirik jak. Haha.

Ney dak ku madah gya, takut urg pikir aku tok poser kah apa. Ney dak, skjap ambik gambar, skjap ambik video… Haha. Small matter benda ya. Tok ku cerita balit,

direct translation…

Lam dunia tok banyak keistimewaan bahasa tok. termasuklah bahasa sarawak. kebanyakkan bahasa memang pantangnya lah direct translation, waima kebanyakkan ayat nya cun2 jak dpt di direct translation… giya juak ngan ngan bahasa sarawak… cuba kitak org pikir, ada certain word dlm bahasa kita memang sik dpt di-direct tukar terus ke bahasa malaysia.. ahaha.. bila dipikir

Pengilann…

hari minggu tok tek berkesempatan ke majlis perkahwinan, majlis respsi lah kira tek pakey cucuk Nek Ahim, salah seorang nenek ku yg terkenal dgn bacaan doa & keramahannya dgn ahli keluarga. sidak tok kira belah nenek empuan mak aku. sblah tok kira boleh tahan besar juak keluarga, makey tempat baru, borneo convention center kuching (BCCK)

Al-Kesah nya tekkk…

Agak lamak juak dah aku x berbunyi. Bukannya pa, lamak dah mula dpt tempahan video n bekerja tok, xda masa gilak nak leasure2 gilak. Boleh kata every weekend ada job. Murah rezeki juaklah. Mudahan berterusan… Entry kali tok, spt biasa recap apa dah berlaku spjg sekda entry… Haha. Server down, Tahun baru cina, maulidur rasul

last2, sitok juak tujunya…

dkat nak 3 thn juak aku subscribe dengan service hosting lamak ku. akhirnya down juak server nya. sblm2 tok sik pernah nya down. tang mcm ne tek kah tang ada down nya tahun tok… jadi aku ambik keputusan utk stay makey server percuma jak lah..ehehe.. bila ku pikir2 sekda masa ku nak ‘styling’2 byk2 website