Since March 2020, Malaysia masih meletakkan status negara secara negara yg menutup sempadan nya dari dimasuki warga asing utk tujuan perlancongan dan sebagainya. Tok bertujuan mengekang dan memutuskan rantaian virus covid-19 yang maseh menular ketika tok.

Sik terkecuali Sarawak, yang turut mengenakan PKP yang diselia dan diuruskan oleh sidak Sarawak Disaster Management Committee yang lebih dikenal urang as SDMC.

Biasanya aku akan nulis dalam fb aku ajak tapi aku rasa lamak dah xmolah blog entry apa salahnya aku nulis jak disitok. ???

Sejak perintah kawalan pergerakan dilaksanakan ada sigek benda yang dipakey sidak. Nya bukanlah undang² yang benar² undang² tapi lebih kepada “norma baru”.

Tidak lain dan tidak bukan SOP atau Standard Operating Procedure. SOP merupakan garis panduan yg dipakey sewaktu PKP tok dilaksanakan.

SOP di Sarawak tok kadang² sama dgn yg dipakey di Semenanjung tapi most of the time SDMC akan molah SOP dirikpun walaupun pada dasarnya sama jak dgn Putrajaya cuma diubah nama dgn dibuang atau ditambah sidak ajak.

Urang banyak complain, apa SOP malar berubah. Puncanya adalah PKP tok dah ada byk jenis PKP(x). Yg (x) ya boleh jadi Pemulihan, Bersyarat, Diperketatkan dan mungkin akan ada lagik PKP lain yg bakal dipakey cdak.

Pada dasarnya SOP PKP semua asas sama, cuma nya diubah² ikut kesesuaian dengan “melepas” mana yang terlalu ketat waktu kes berkurangan dan ngikat nya balit mun rasa nya loose gilak yang nyebab kes bertambah.

Rami urg nanggar SOP secara salah kerana bagi daknya SOP perlu “dipenuhi” bukan sebagai garis panduan.

Dalam mengekang pandemik, SOP yang dipolah adalah untuk memutuskan rantaian Covid-19.

Kita boleh ambik contoh, isu bekerja dari rumah. Bila dipadah operasi 50% dan selebih nya kerja dari rumah bukan lah maksud 50% ya perlu dipenuhi.

Tapi sebaliknya, 50% ya adalah maksimum boleh turun kerja tapi if 5% pun dah boleh operasi office berjalan maka yalah terbaik untuk mutuskan rantaian.

Bila macam tok, berbalit kpd ketua jabatan, owner company. Sia kita dapat nanggar daknya tauk ka sik dgn process dlm organization nya pun.

Bagi business yang involve customer mcm kedey makan, actually sidak dah ada kurang lebih setahun dah untuk adapt dgn situation covid tok.

By right, sidak dah tauk apakah mode sale sidak paling sesuai especially dah pun bergerak makey apps macam panda duak grab.

Apps mcm tok melebarkan sales sidak tok. Cuba imagine dari limited kepada jumlah customer yg dtg ke kedei, kinek tok urg boleh makan menu daknya tanpa perlu datang pun ke kedei.

Lom gik sidak yang makey marketplace/shoppee/lazada untuk business waktu PKP tok. Pun sama boleh pegi jauh juak.

Bagi umum, kebanyakkan kita gagal untuk menerap SOP tok dlm kehidupan seharian kita.

Maseh ada yang sik alert, sik faham dan sik fikir pun yang Covid tok boleh ‘lari’ mun kita follow SOP.

Asas utama SOP dalam PKP tok adalah jangan kenak aek liur atau aek badan urg lain. Sik lamak. Cuma 2 minggu dan ada yg madah 3 minggu.

Munlah dapat dipolah, sudah pasti covid tok terputus rantaian nya. Tp sampe kinek lom juak dpt putus kerana ada jak slack urg melanggar atau terlanggar SOP.

Dengan program vaksinasi yang dijangka ngambik masa, SOP toklah benteng terakhir pertahanan kesihatan kita.

Rami urang nyalah Pak Menteri sik pande molah kerja, tapi situasi covid tok kita sik dpt mengharapkan politik mahupun undang² untuk protect kita.

Semuanya datang dari dirik kita mpun. Kerajaan boleh polah mcm, tp mun dah kita mpun xpande jaga kita mpun, diengkah undang² terbaik dlm dunia pun lingkup mun kita pande gilak nengkar.

Apapun, semoga entry tok dpt sedikit sebanyak merik info bermanfaat untuk ktk urg.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *