Mengimbau kembali lokasi kegilaan zaman aku gik biak2 marek. Walaupun x gine2 tempat tok tapi harus diakui terlalu banyak gilak memori di sitok.

Sabtu lah harinya. Ribuan remaja kuching akan berkumpul ditiga lokasi tok untuk bersosial. Sekda facebook, sekda handphone, sekda selfie… Yang ada hanya bau peluh, bau muntah, nemiak ngerecho, kayang2 sik tentu hal. Hehe.

Tp xperlu rasa malu, kinek tok kebanyakkan sidaknya dah jadi urg2 penting dlm masyarakat. Ada yg dah jadi pegawai kerajaan, business man, bahkan ada yg dah milih utk berjalan di jalan Allah pun ada. Jgn dipandang sebelah mata.
Namun ya, ada juak yg maseh gia ajk, ada yg tumbang dan terus hilang pun ada juak. Yalah kehidupan kmk org dolok, sblm ada fb dan social media.

Rindu juak nak nanggar tempat rami. Tp yalah kinek tok dah banyak pecah, urg pun rami dah senang, jarang juak nk dtg ke area tok kecuali bila ada brg nk dibeli.

Dolok xda papa pun turun juak. Hehe… Xpande ku nk madah mcm ne gik. Enjoy some photo of current area. Semoga dpt ngimbau kenangan2 lalu ???

image
Rah lorong tok pakey cdak ‘muang anggol’, puntong rokok, bau muntah, perabong, semua ada. Tapi xngaco urg. Sendirik punya hal…image

Masok, baca ajk tp xmeli. Hehe. Magazine Slam, the spurce, xxl.. Bahan bacaan sitok marek. Rm14 to rm30 utk imported megazine. Tp poket ngak ada rm2. Cun k pulang, balit. Alhamdulillah juak time ya cukup…image

Namanya maseh tp xlah semeriah dolok.image

image

Dari SP ngan crntre point jalan kaki ke riverside parkson. Pas ya, mun rajin jln terus lalu rah tua pek kong masok ke ala carte. Tp time akulok sia tempat dak aliran lain.
Sapa ingat, ingatlah. Hehe. Cactus, Memories kah nama tempat ya dolok. Hehe… Nanggar jk miak berduit mkn eskrem, minum air nyaman. Balit dari sitok gi lorong rocking bok dpt minum and terus pulang. Hustling zaman dolok.

Dari sia juak aku byk belajar falsafah hidup, musik, budaya.. Mcm2 lah. Xda nak disesal2. Pengajaran terbaik sbnarnya…

Comments (1)

  1. Faitullah

    Reply

    makseh..tok bok klmj.singgah niaz lok bok rancak jalan dolok..siiaaaa..sikpa pakei pengalaman sik disesal..haha

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *