image

Dalam rilek2 mcm tok mudah nk datang  idea nk madah apa. Nya kira mcm ilham. Bbrapa hari tok tek panas dan jerebu jak kuching. Putih and kabur jk. Jarak penglihatan pun kurang. Gunung Serapi,   Gunung Santubong dah xdpt didiat dr atas Jambatan Gantung.

Tapi Syukur Alhamdulillah petang isnin tok pande hujan turun. Agak lebat juaklah. Dipackagekan sekali rupagaya nya dengan kilat dan guntur.

Fenomena biasa bila lamak gilak x hujan.

Weekend tok tek byk juak aktiviti ku. Bukan apa, entam oleh presentation yg belum siap. PC yg berolah, jaik ati ngan dirik pun juak. Bulan gik pjg… hehe

Dalam kamboh2 ya, sempat juak aku terbaca blog post mensia2 marek. Pande terkenang ndah cerita lamak2. Dlam blog tok, aku dah molah writeup nya since 2011. Tp sblm2 ya aku dah molah pun entry dari blog publicadz dgn awgkhyruladzhar.

Ada blog post ku xda sbb pernah dolok aku makey hosting free yg akhirnya server nya down dan barang2 aku semua hilang. Jaik juak rasa ngenangnya, tp apalah boleh dipolah lagik. Ibarat friendster lah jawapnya.

Aku agak terkejutlah dgn posting2 aku zaman mensia marek. Hehe. Sbb apa yg ku fikir lamak tok aku x tauk sbnarnya lamak dah aku tauk. Pendek kata, mcm dah hilang punca.

Nasib ada blog mcm tok pakey akupun ngingat aku pun.

Banyaklah benda yg aku refresh, dari perkara berkait dgn hati sanubari kita, perbuatan kita, penerimaan kita.. mcm2 lah… mcm urg bulak jak bilaaku maca balit. Aku rasa dolok aku lebih hebat dari kinek tok. Haha. Semua tauk, semua pande… kinek tok pande blur indah.

Apa pun, rasanya dah dpt juak recall sapa aerol sblm2 tok. Harap aku terus ada ilham utk share pemikiran dan pemahaman aku terhadap kehidupan rah sitok. Boleh juak jd perkongsian kita sama dirik… wallahuwa’lam…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *