image

2013 adalah tahun paling byk aku nait belon.. hehe.. stakat tok 4 venue sarawak main ku pegi ku…  johor, singapore, selayang, pahang.. sampe dah kerana ball Sarawak.

Terima kasih juak dgn team sarawak sebab dah molah yg terbaik pakey penyokong2 mcm kmk org tok yg sanggup korban masa and kerjaya utk Sarawak… semangat terbaik kita urg dah cukup utk kamek urg melupak belanja untuk sampe ke sia. Hehe…

Ya baruk awayday. Lom travelling kerja gik. Hehe. Kepak sebenarnya salu terbang2 tok. Tp kerana minat semua ya sekda rasa.

Walaupun sampe ke pahang untuk nangga semifinal Sarawak, tp di kuching aku sik sempat nanggar hari ya.. terpaksa nait ke Perak utk convo adik ku.

Terlepas dah moment terbesar dlm sejarah era millenium bolasepak Sarawak. Urg rata2 makey baju merah…. penoh stadium…. sampe kinek tok semangat ya maseh.. sik pande ku nk madah.

image

Agik juak ku nk share cerita jalan2 aku.. kali tok byk tempat dilawat. Salu awayday pegi pagi pulang malam. Kepak juak nk jalan2.

Sempat juak ke rumah p.ramlee di penang sebelum ke perak. Bertuah dpt pegi ke sia. Byk benda dpt dilajar dr sia. Allahyarham Tan Sri P.Ramlee ya. Bukan calang2 urg ya.

image

Trip kali tok aku pegi ke Universiti Teknologi Petronas atau UTP. Petronas nang patut bangga berik universiti tok.. library bertingkat2 penuh dgn ilmu… boleh tahan tempat tok.walaupun nya jauh berkilometer jaraknya dari ibu negeri perak, Ipoh.

Perjalanan dr Penang ke UTP ngambik masa 2jam pakey van. Tempatnya dah ada bandar baru. Kata adik ku, waktu nya masok lom ada gik baruk jak.
Lebih kurang kedak summerahan lah tempat tok. Bandar ilmu cuma bangunannya belum banyak tp dah start.

Balit dr UTP kmk org terus ke ibunegara. Kuala Lumpur.nait train. Nk merasa train kinek tok. Kan di Sarawak sekda berisik juak. Toklah peluang…
image

Dah di kl mcm.biasa. shopping di jln TAR ngan family. Aku tok ne lah pande nk berbeli barang. Jalan sikit makan. Jln sikit makan. Ya jaklah kerja… hehe..

Berangkat balit dari kl ke kuching hari selasa, so terpaksa awal sikit jam bah walaupun flight malam tgh dah siap2 utk balit kuching…
image
Dari sekda papa, jd penoh van oleh bag. Nasib juak pegi rami jd cargo asa byk sikit. Hehe.

Walaupun bukan pertama kali join trip pegi rami2, tp rasanya toklah kali pertama trip rami yg paling rilek pernah ku pegi…:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *