image

Agak lamak juaklah aku xpost barang dlm blog ku tok. Tapi aku tetap aktif dgn urusan lain termasuk update facebook. Ada malas sikit nk naib bah. Nk mikir ayat2 yalah jd ke malas ya. Hehe

Apapun, cerita nya tetap sama dan terus sama. Ada byk cerita yg berlaku disekeliling aku. Termasuk pilihanraya, cerita suka duka dan macam2 lah.

image

Aku rindok ati ku mena nya kamera ku dah return setelah direpair oleh canon. Mahal juak merepairnya pabila lens mechanical nya rusak. Budget lebih rm500. Sama dgn meli baru! Tp kerana sayang direpuk ajak, ganti jak lah.

image

Dalam bulan mei tok juak telah dilangsungkan pilihanraya umum ke-13. Sblm pilihanraya mmg panaslah pemimpin, penyokong parti bertanding berdebat di internet sana sinek. Nampak bygan yg pakatan rakyat dpt ngubah parlimen Malaysia tapi Barisan Nasional masih kekal memerintah slpas hari mengundi.

Election kali tok mmg panas sbb terlalu byk asakan, tuduhan dan dakwaan even sampe ke hari mengundi ya dik pun. Pengundi bangla lah, pengundi hantulah, apalah. Yg paling kesian, ada yg kehilangan harta benda kerana election. Kecoh benda tok.

image

Dinner company telah berlangsung dgn jayanya. PerancangAn, latihan akhirnya sampe ke hari sbnar. Alhamdulillah, semuanya OK. Persembahan dr staff mdpt pengikhtirafan dr CM Sarawak, apabila cdak djemput utk majlis nya di DUN.

Tapi yg x best nya, monitor ku padam indah aritok. Abis cerita. Duit agik lah ya… errmmm .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *