kali tok ada best sikit… test gear baru!! hehe.. rasanya stelah sekian lamak mengeksplorasi dslr, dpt aku simpulkan bhw main dslr adalah suatu yg mahal. tambah2 agik benda tok dah dijadikan sbg kerjaya oleh sesetgh dari kita. jadi, utk maju dalam bidang tok perlukan banyak perbelanjaan.

jadi bila aku fikir2 balit. terlalu banyak gilak perbezaan antara kamera piknik dgn dslr. yang paling utamanya adalah lens nya. dslr memerlukan perbelanjaan besar utk membeli lens nya. lagi mahal (kebiasaannya) lagik la bagus. tp mun kita dpt meli 3rd party atau 2nd hand. yalah adalah suatu bonus pakey kita lah.

for the time being, aku stop skjap main dslr. beli pun body mahal mun maseh makey kit lens boleh ku anggap useless dan sik masok akal dah waktu tok. bukan apa, client dah makin faham dgn teknologi camera kinek tok daknya dah mula mempersoalkan kualiti gambar, waima kekuatan kualiti sebuah gambar bukan ditangan teknologi semata2.

alku boleh dikatakan secara resminya quit la dari dunio fotografi majlis2 tok. walaupun gia, aku masih ambik gambar tp kamera piknik jk lahhh… hehe.

piknik2 pun, aku rasa tegal kamera piknik juak aku jadi berminat ngan photografi. dolok2 mbak kmera lam kocek. nait bas, snap sia sitok. kinek tok makey dslr, aku rs mcm x sehandy p&s. tp ada part dslr tok championlah. especiallydr segi sharpness, color, definitely menang.

hari tok tek aku sempat nguja canon piknik nok baruk ku beli. overall aku puas hatilah. mungkin sik sekacak dslr. tp boleh la pakey aky capture moment2 indah… hehe.. tok adalah antaranya:

IMG_0038

IMG_0040

IMG_0047

IMG_0058

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *