hari tok aku berada di sarikei utk melengkapkan schedule travelling ku utk tahun 2011.

kinek tok berada di lodge 808 utk semalam sblm akan bergerak pulang ke kuching petang esok.

dah nemu offline writer blog, jadi rindok kit atiku, just type2. pas ya post jak ke blog. sik payah tunggu online bok nak post 🙂 asal ada line, post jak. mun sekda, simpan lok lah… hehe..

setahun aku sik dtg ke sarikei, kira makin meriah juaklah tempat tok berbanding zaman dolok2… hehe… ne dak, mcm2 dah ada… tok la ya lah… pagi tadik datang2 jak aku terus nait ke tanjung manis. mun dolok nang famouslah mun nak nait sinun makey ekspress ataupun speedboat. tp kinek tok, ya bukanlah pengangkutan popular agik.

waterfront sarikei:)
awgkhairul20111215-003

dah ada jalan baru dari sibu yg membolehkan kenderaan masok ke tanjung manis, jadi service boat dah sik digunakan gilak. makey darat jak cdak. sik lelah berekspress agik…

kurang dah ekspress ke tanjung manis dari sarikei

sunyek eh… sampe kdak tok sekali.. sbb dah ada jalann..
awgkhairul20111215-004
awgkhairul20111215-002

nang akan majulah sia kelak. kinek tok pun dah nampak nak rami jak kat sia… mun diekotnya Tanjung Manis nak dijadikan Halal Hub utk negeri Sarawak. in fact, mungkin utk Malaysia sekali…

Apapun, yalah adventure aku malam tok.. makan KFC jak kat sitok..tadik nak makan keday kat debah dah tutup… makan jak lahhh.. hehe..

Comments (0)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *