Berkurun juak rasanya aku dah sik update blog aku. Gago lah, malas lah, dah ada twitter lah, dah ada facebook lah jadi alasan aku utk sik nulis papa di sitok. Tp sebenarnya banyak juak benda nak dikongsikan bersama2 disitok.

Lamak sik update tok, banyak juak benda berlaku. Ada best, ada juak sik best. Tp overall, ya adalah asam garam kehidupan. Apa yg best2 gilak adalah aku dah bertunang! Business aku pun dah mula menapak semula lepas agak lamak mencarik jalan keluar dari benda yg boleh kira temeh juak lah mun nak difikir2… apa pun semuanya ok…

Rasa kekok juaklah nulis, smenjak lamak ninggalkan benda tok. Tp ku coba juaklah. Molah sikit2 nukilan. Sbnarnya blogging tok kira catatan harian kita juak lah. Fade up ya, fade up tok.. jadi cerita juak akhirnya…

Utk pengetahuan, aku dah sik glak jd photographer wedding kinek tok. Equipment ku dah jaoh glak kenak tinggal kinek tok. Kira mok jual agik lah equipment aku. Malas la nak simpan banyak2 mcm dolok. Sigek jak jadi lah…janji puas ati ngambar. Nyalah ya cerik aku. Aku lebih suka ambik video dari ngambar kinek tok. Susah bah, terlalu byk glak persaingan, terlalu sikit permintaan. Stakat tok di kch ajak lebih 20 org photographer yg cover wedding.. sidak madah besar market. Tp mata ku sik dpt diat peluang ya di sia. Sik tauk lah aku urg lain.

Kira ku tek nk makey compact/picnic cam balit, kamera nok dibeli aku mcm apa jak kualitinya. Sik cun terus.. amin jak lah, dah dibeli. Yalah kinek tok ku nak ambik piknik kamera canon kali pakey ganti kamera ya. Panas ati juak ngambar mun gambar sik kacak… hehe..

Bok ku perasan, paling last aku post dalam blog aku, August 2011. Haha. Banyak dah miss sik dicerita. Antaranya, kewujudan gallore buceros. Team sorak Sarawak. Haha. Antaranya lah. Ada gik beberapa aktiviti lain, kelak la aku share kat sitok.

Sigek gik, aku running 3 dah web personal kinek tok. Haha. 1. Awgkhairul.net 2. Roombulak.studio 3. Sayotters Sarawak fans network. Yalah ada gago2 juak tok. Tp sekpa, akan keteruskan juak penulisan tok. Hehe…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *