Minggu tok aku nk bercerita hal aku pun. Haha. Byk kerja juak. Sana sinek jak gago. Pengilan lah, apa lah. Tp apakan daya, dah mmg dah kejadiannya mcm ya. Jd ekot ajak lah.

hujung minggu tok tek berksempatan molah benda rilek2. Kira lamak juak dah aku sunyek dari job2 wedding tok. Lum ada gik urg nunggah. Insya Allah, kelak2 adanya… Hehe.

minggu tok dimulakan dgn pengilan makan selamat. rasa janggal jak aku. For the past a few years tok aku salu turun pengilan mbak dslr. kali tok tek turun makey compact ‘legor’ nok baru dibeli.

Kamera bodo2 ajak. dah rs anggol2 juak ngebeng dslr sana sinek kinek tok. Tambahan urg pun dah rami juak nginchi kamera gantung tok. Yalah the best way utk berkompak semula. Dpt simpan dlam poket. hehe..

Job assignment ditinggal urg ngan aku adalah utk cover muaythai di the hills. Bykla gelagat urg yg didiat. Ada yg tertetak, ada yg berteriak, and even ada yg penuh smangat bertanding dan menyokong.

Sukan tok agak baru disitok and first time juak dlm sejarah kuching event kdak tok dipolah di tempat open mcm tok. Ney dak asak ati urg diat.

Rami juaklah pengamal2 seni mempertahankan dirik tok ngantar dirik in term of menyertai kejohanan tok. Kojohanan kali tok tek membabitkan muay thai boxer dr sabah, labuan and sarawak.

yalah tek oleh kerna sukan tok agak baru, jd yalah kbykan peserta nampak belum dpt nangkap apa sbnarnya muay thai tok. Dari mata kasar aku lah, gik byk yg peninju sarawak tok belajar mun mok menar2 main muay thai tok. Dari segi teknik, tactic and even ceremonynya. Kita sik tauk implikasinya, tp yg nyata nya amat mendapat sambutan.

Lepas dari sitok, bergerak ku movieplex. Diat wayang. Lamak dah sik diat wayang. Cerita fast and furious 5. Mcm biasa lah cerita tok. Pasal rompakan, duit haram, etc… Moto lam crita tok boleh dikatakan sekda gilak showoff moto baru2. Nok lamak jak byk… Evo lamak, muscle car lamak, ya ajakla diingat aku.

Mun mok moto rugged2, dlm tokyo drift la ada kelainan ckit(byk kereta latest). Tp aku rs mcm tokyo drift patut jadi yg last skali dlm series f&f sbb lam F5 mcm semua jak cdak lamak2 dikumpulnya…

Next up, pc fair. Setelah skian lamak xmuncul, akhirnya muncul balit. Frankly speaking, sik la semeriah kbcit pun pc fair. less thing to tell. tp ada juak berbeli..ehehe.. ambik kesempatan.. mun urg sik brapa arif dalam meli barang time pc fair tok mmg terpengaruh lah… waiting for the next fair. mungkin ada penurunan lah kali tok…

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *