Well, weekend tok ada sikit best pakey aku. First time ever aku cover paintball versi scenario. first time juak mbak masok field video cam pakey trainning molah cerita hal paintball.ehehe…

maseh perlu banyak dipelajari lah, especially video footage. agak baru gik dalam bidang tok. sbb lum pernah gik media team sarawak mbak videocam masok lam field. eheh. hari ya bok first time.

berbalit ngan scenario paintball tok, nya ada berbeza dengan speedball- nok game paintball yg biasa kita diat main dlm padang kecik, pakey bunker angin, format biasa dipakey dlm tournament. where ada limit masa yg agak pendek, player pun dalam lebih kurang 7-8 org maximum kdak ya lah.

scenario paintball nya lebih kepada game play utk padang yg besar, where game ya kedak simulation of critical situation mcm hostages, open-combat, senang cerita byk kepada style berperang lah. lepas ya juak nya tok kira sbahagian dari recreational paintball a.k.a recball, yg makey padang besar and kira ada main tactical2 sikit lah. ada gik variant lain utk recreational paintball tok such as woodsball(main dlm utan) ngan tactical & sniper- pakey snipe palak urg..hehe..

daknya pun marker pun mun ekot mmg ada jenis marker daknya pun(moreless jenis marker yg kedak2 snapang benar cuma di attach ke pressure gas pakey launch pallet ya, suit baju dipakey pun lebih kepada army style la kiranya tek. camouflage la. masok lam utan mmg urg sikkan nampak lah…

sik kiralah, recball ka, speedball ka, or apa2 pun nama nya, safety nya tetap sama, FACEMASK ON, BARREL SOCKS ON, setiap kali berada di dalam field & luar field. jgn sbrg. boleh butak mata mun salah ari bulan mun safety sik dijaga…

Big Game tok dah dipolah di BPP’s Urbanx Scenario Field di Jalan Stadium. aku gik tengah mencarik info ttg BPP tok dari cdak yg berkenaan tentang ratenya, equipmentnya, so incase ada yg berminat nak main paintball boleh nyewa tempat tok pakey training kah apa kah nak..

** nok paling best nak, aku dpt 1st hand experiencing jd marshal<- trainning ajak…ahaha…

apa2 pun tq BPP, SPA & PGX utk kerjasama sehingga dpt kmk org shoot gambar & ambik video ttg scene paintball sarawak. Video gik tengah ator.. banyak shot ‘beliang’ heheh.. camera unprotected bah. biasa lah..ehehe…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *