21 Mac 2011. tarikh keramat tok, CM Pehin Sri Taib dah membubarkan DUN Sarawak. jadi bermula dari tarikh ari tok bermacam2 lah ‘cerita kedai kopi’ dan ‘cerita radio sarah’ yg akan kita dengar.

si nok ya berlawan dengan si nok ya, kantau sia, kantau sitok. biasalah election…. sbg rakyat biasa, nok kdak toklah ditunggu kemeriahan semangat kepenyokongan sidak tok.

apa pun, stakat tok lum ada apa2 berita rasmi yg diterimak/didengar waima mun sblm2 tok waktu tok lah paling meriah. rasanya mmg ada ‘rahsia’ dimain oleh cdak besar2 tok…

apa2 pun, kita sik dpt nak kelakar papa… Sarawak bukan nya kecik. urg berjuta2… ingat senang ka nak mentakbir? rasa ku sik dpt kita nak melentey2 dirik main ‘cross’ sukati sukati rah tempat mengundi.

tok adalah first Pilihanraya negeri aku mengundi, Pilihanraya kedua aku mengundi sbg pengundi.. insya Allah sik dpersiasiakan peluang…

Comments (0)

 1. med

  Reply

  yalah, menar kata dirik. klakar/berjanji senang, nak mengotakannya klak, susah. Sarawak tok jak dah besar sama semenanjung malaysia tolak melaka. diharap with the right calon kita di sarawak tok dapatlah membangun dengan pesatnya. dan mun boleh jgn juak mana mana parti mainkan isu sensitif spt agama/bangsa yg leh memorak perandakan perpaduan.

  Susah payah nenek moyang kita berjuang nak merdeka dari penjajah. bukan utk siapa juak semua ya, utk kita n bakal anak anak kita. sik sanggup kita mok nangga anak anak kita idup dalam sentimen perkauman/agama hanya kerana ada orang tamak mok megang kuasa dan gunakan isu sensitif camya sbg batu loncatan sidak. sik alah alah berbunuh sama diri klak mcm negara jiran kita.

  Dan kita sik dapat juak ngarap wakil rakyat semata mata mun kita sbg rakyat sik berusaha membangunkan sarawak tok nak. jangan semua nunggu mcm patung diberi kerja/tanah/duit. jadi kwn2 semua, jadilah pengundi yang bijak. jangan pangkah ikut sesuka hati tanpa pikir akibatnya. dari tangan rakyatlah hala tuju negeri Sarawak tok dapat ditentukan.

 2. Izmil

  Reply

  As salam, kamek tok nak nanyak dirik. Ada sik kitak nengar atau tauk prosedur bagi sidak Serawak yang kerja di semenanjung boleh balit ke Serawak semasa pilihan raya? Maksud kamek , kos pengangkutannya (tambang belon) ditanggung oleh mana -mana pihak. Kamek ada maca artikel, SPR Serawak ada mohon peruntukan RM50 juta untuk urusan pilihan raya tok termasuk sewa duak buah pesawat belon. Tapi, yang peliknya sik dijelaskan pesawat belon ya pakey apa?. Harap boleh kitak nolong carik info… Thank.

  • Reply

   Izmil: kitak boleh rujuk cdak yg berkenaan dengan lebih lanjut. kamek ada sedikit info yg mungkin berguna utk kitak. sila check email. thanks for viewing 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.